Belangrijke mededeling


mr Aytekin Taner heeft zijn strafpraktijk gestaakt. Advocatenkantoor Taner is daarom niet bereikbaar via telefoon dan wel fax. Voor bopz-kwesties en overige dringende zaken kunt u mailen naar: at@taneradvocaat.nl.

post kan worden verzonden naar: Zilverparkkade 61, 8232 WK Lelystad.8 jaar cel en TBS voor moord in De Veste

10 Augustus, 2015 17:09

De man die in juli vorig jaar de 34-jarige Lelystedeling Richard Fierloos doodstak is voor moord veroordeeld tot 8 jaar cel en TBS met dwangverpleging. Dat heeft de rechtbank in Lelystad bepaald. Die straf was ook geëist door de officier van justitie.


De man zonder vaste woon- of verblijfplaats stak de Lelystedeling in De Veste neer met een koksmes na een conflict over geleend geld. Het slachtoffer kon zelf de politie bellen en vertellen wie hem had neergestoken. Hij overleed later in het ziekenhuis. 

Volgens de rechtbank heeft de verdachte gehandeld met voorbedachten rade, door een mes te stelen en daarmee bewust naar het huis van Fierloos te gaan. Hij had kunnen weten dat een diepe steekwond fataal kon zijn. Daarom is er sprake van moord.

Volgens zijn advocaat heeft de verdachte niet heeft gehandeld uit opzet, zodat er gesproken moet worden van mishandeling met de dood tot gevolg. De advocaat vindt het vreemd dat de rechtbank zich baseert op één bepaalde verklaring van de verdachte en andere verklaringen ter zijde schuift.

Ook begrijpt de advocaat niet hoe de verdachte volgens rapportages verminderd toerekeningsvatbaar is en niet in staat is om zaken te plannen, terwijl de rechtbank nu spreekt van voorbedachten rade. De advocaat gaat vrijwel zeker in hoger beroep.

Luister hier het radio-fragment

Bekijk het tv-fragment

Bron: Omroep Flevoland

< Hoger beroep in moordzaak De Veste OM wil woningovervaller Zeist jaren achter tralies >