Belangrijke mededeling


mr Aytekin Taner heeft zijn strafpraktijk gestaakt. Advocatenkantoor Taner is daarom niet bereikbaar via telefoon dan wel fax. Voor bopz-kwesties en overige dringende zaken kunt u mailen naar: at@taneradvocaat.nl.

post kan worden verzonden naar: Zilverparkkade 61, 8232 WK Lelystad.Geen poeha bij Taner Advocaten

24 Juni, 2014 16:50

LELYSTAD – Recht door zee, betrokken, vasthoudend en vooral geen poeha. Stuk voor stuk kenmerken die bij het Lelystadse advocatenkantoor Taner passen. Dankzij de toegankelijke en persoonlijke manier van werken, blijft het kantoor aan de Zilverparkkade groeien. Advocaat Aytekin Taner wordt zelfs zo vaak gevonden, dat hij voor de tweede keer in twee jaar tijd versterking heeft gekregen.

Vanachter zijn bureau kijkt Taner uit over het Zilverpark, de skatebaan en het ziekenhuis. Midden in de stad voelt de strafrechtadvocaat zich thuis. Tussen de mensen en op een plek waar cliënten makkelijk bij hem aan kunnen kloppen. ,,Mensen kunnen hier gewoon binnenlopen met een dagvaarding in de hand”, legt hij uit. ,,En indien mogelijk kunnen ze direct in gesprek met een advocaat. Daadkracht staat bij ons voorop en we hechten er heel erg aan dat onze cliënten zich vertrouwd voelen bij ons. Je kunt een briljant jurist zijn, maar die vertrouwensrelatie is heel belangrijk.”

Taner Advocaten maakte de afgelopen jaren snel naam, vooral via mond-tot-mondreclame. Om niet in te hoeven boeten aan kwaliteit, kreeg Taner eind 2011 versterking van de ervaren advocaat Oscar Bolluyt. Nu, ruim twee jaar later, is daar nog een derde advocaat bijgekomen. De fanatieke Roxanne van Vliet studeerde cum laude af in het strafrecht en werkte enkele jaren op advocatenkantoren in Almere voor ze naar Lelystad kwam. ,,Strafrecht heeft me altijd gelegen”, vertelt ze enthousiast. ,,Iedereen heeft een ander verhaal en geen zaak is hetzelfde. Vooral het strijden voor je cliënt spreekt me aan. Ik ben wel iemand die bovenop de zaken zit en graag pusht.”

Taner beschrijft zijn nieuwe collega dan ook als een pitbull die niet loslaat en dat past bij de vechtersmentaliteit die heerst op het advocatenkantoor. En net als haar mannelijke collega’s hecht Van Vliet heel erg aan persoonlijk contact met haar cliënten. ,,Ik ben vrijwel altijd bereikbaar. Het is namelijk niet zo dat een zaak in het weekend stopt. Er zijn heel veel cliënten die me in het weekend benaderen op Whatsapp en die krijgen gewoon antwoord. Ik wil precies weten hoe mijn cliënten in elkaar steken.” Taner valt haar bij. ,,Als iemand voor het eerst wordt aangehouden en hier met een dossier in zijn handen staat, is het heel belangrijk dat je voor diegene klaar staat. Daar staan wij bekend om.”

Hoewel Taner is gespecialiseerd in strafrecht, behandelt zijn kantoor ook zaken met betrekking tot bijvoorbeeld uithuisplaatsing en voogdij. En hij en zijn kantoorgenoten zijn lang niet alleen in Lelystad te vinden. ,,We zitten veel in Almelo en Zwolle, maar ook wel in Utrecht, Amsterdam en Arnhem. Je moet niet vies zijn van reizen. Als een cliënt vastzit hoeft dat niet om de hoek te zijn. Dan is het zaak dat je hem niet in de steek laat en opzoekt in de gevangenis.”

Naast afstand is het ook belangrijk dat financiën geen probleem zijn, benadrukt Taner tot slot. Iedereen kan bij hem aankloppen. ,,Naast betalende cliënten staan we ook veel cliënten bij op pro-deo-basis. Wij zijn een kantoor met een warm hart. Anders zijn advocaten alleen weggelegd voor mensen met genoeg financiële middelen. Dat vind ik niet kunnen.”

< Geen straf voor poging euthanasie Geen straf voor doodsteken man >