Belangrijke mededeling


mr Aytekin Taner heeft zijn strafpraktijk gestaakt. Advocatenkantoor Taner is daarom niet bereikbaar via telefoon dan wel fax. Voor bopz-kwesties en overige dringende zaken kunt u mailen naar: at@taneradvocaat.nl.

post kan worden verzonden naar: Zilverparkkade 61, 8232 WK Lelystad.Hof doden Ted Geurtsen na heftige gemoedsbeweging

21 Juli, 2014 16:56

ARNHEM – Het gerechtshof legt de 36-jarige Moussa M. geen straf op voor het doden van de 23-jarige Ted Geurtsen op 14 september 2010 in Nieuwegein. De rechtbank is het met advocaat Aytekin Taner eens dat de verdachte zich kan beroep op noodweerexces.

Noodweer

Het hof verwerpt het beroep op gewoon noodweer. Het hof noemt het handelen disproportioneel. De verdachte heeft grenzen overschreden maar dit is volgens het hof verschuldigbaar omdat M. handelde na een heftige gemoedsbeweging.

Aanval

Die gemoedsbeweging werd veroorzaakt door een aanval van Ted Geurtsen en zijn vader. M. was bezorger in dienst van Geurtsens vader. Hij hield post achter omdat hij geen geld kreeg. Toen de Geurtsens dit wilden ophalen liep het uit de hand.

Mes

Verdachte heeft tijdens een gevecht in zijn woning met een mes gestoken, ten gevolge waarvan 1 man is overleden en 1 man gewond is geraakt. De 2 mannen kwamen de woning van verdachte binnen om spullen op te halen, daarbij hebben zij verdachte geslagen en geschopt. Verdachte heeft daarop met een mes gestoken.

Doodslag

Net als de rechtbank te Utrecht acht het gerechtshof doodslag en poging tot doodslag bewezen. En net als de rechtbank legt het hof geen straf op. De advocaat generaal had dit ook gevraagd. De officier van justitie eiste in eerste aanleg 7 jaar wegens doodslag en ging in hoger beroep. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

< Stelende penningmeester psychisch aan de grond OM eist in hoger beroep geen straf voor doden van Ted Geurtsen >