Belangrijke mededeling


mr Aytekin Taner heeft zijn strafpraktijk gestaakt. Advocatenkantoor Taner is daarom niet bereikbaar via telefoon dan wel fax. Voor bopz-kwesties en overige dringende zaken kunt u mailen naar: at@taneradvocaat.nl.

post kan worden verzonden naar: Zilverparkkade 61, 8232 WK Lelystad.OM eist in hoger beroep geen straf voor doden van Ted Geurtsen

3 Juli, 2014 17:05
De advocaat generaal vraagt het hof om de 36-jarige Moussa M. uit Eindhoven te ontslaan van alle rechtsvervoging. M. werd beschuldigd van de moord op Ted Geurtsen in Nieuwegein op 14 september 2010.

Hoger beroep

De verdachte werkte bij als bezorger voor het bedrijf van de vader van de 23-jarige Ted Geurtsen. Omdat hij niet betaald kreeg, hield hij pakketjes echter. Geurtsen en zijn vader kwamen bij de man langs om die pakjes op te halen. De verdachte moest zich verdedigen en hij stak Geurtsen neer.

Noodweer

De officier van justitie in Utrecht noemde het 2 jaar geleden doodslag en eiste 7 jaar cel. De rechtbank sprak M. al vrij. Het Openbaar Ministerie ging in hoger beroep.  M. beriep zich opnieuw op noodweer. En de advocaat generaal vindt dit beroep nu geslaagd. Uitspraak over 2 weken.
< Hof doden Ted Geurtsen na heftige gemoedsbeweging Geen straf voor poging euthanasie >