Belangrijke mededeling


mr Aytekin Taner heeft zijn strafpraktijk gestaakt. Advocatenkantoor Taner is daarom niet bereikbaar via telefoon dan wel fax. Voor bopz-kwesties en overige dringende zaken kunt u mailen naar: at@taneradvocaat.nl.

post kan worden verzonden naar: Zilverparkkade 61, 8232 WK Lelystad.Mijn rijbewijs is in beslag genomen

Wegenverkeerswet / rijbewijs kwijt

De politie en navolgend de officier van justitie kan uw rijbewijs om meerdere redenen inhouden. De officier van justitie moet in beginsel nadat uw rijbewijs door de politie is ingehouden naar aanleiding van uw aanhouding, binnen 7 dagen na de inhouding het rijbewijs retour geven. Indien dat niet gebeurt neemt de officier van justitie uw rijbewijs in beslag. U kunt daartegen een bezwaarschrift indienen bij de rechtbank, onder andere door tussenkomst van een advocaat. Binnen 2 weken na het indienen van een bezwaarschrift zal de rechtbank uw zaak op zitting behandelen.

Alcoholslotprogramma

CBR / rijden onder invloed / rijbewijs

Indien u bent aangehouden voor het rijden onder invloed kan er naast de strafrechtelijke procedure ook door het CBR een bestuurlijke maatregel worden opgelegd. Deze maatregel heet het alcoholslotprogramma. Uw rijbewijs wordt dan ongeldig verklaard totdat u het alcoholslot heeft in laten bouwen. U kunt tegen oplegging van dat programma in bezwaar gaan bij het CBR.


Terug naar totaal overzicht